fredag 9 januari 2009

Dödliga känslor ?

Är det farligt att hålla inne med känslor ?
Ibland när man bråkar med sin partner så får man inte uttrycka sina känslor ordentligt utan den andra perosnen ska ALLTID överglänsa, ha rätt (även om personen själv vet att det är fel), man får inte säga det man verkligen vill få ut och så envisas dom med att man är "dum i huvudet" om man säger si eller så eller om man känner på något speciellt sätt.
Är det rätt att "trycka ner" sin partner på det sättet ?
Är det rätt att bara den ena personen får säga vad den känner och tycker i förhållandet ?

Här är en artikel som vetenskapligt visar att kvinnor faktiskt kan få allvarliga problem om dom håller inne med sina känslor.

"Att hålla inne sina känslor för sin partner är aldrig bra men nu är det vetenskapligt bevisat att detta kan vara direkt dödligt. I alla fall om du är kvinna. Då kan risken öka för att drabbas av hjärtsjukdomar och depression, uppger Expressen.se.

En ny studie där 4000 gifta kvinnor och män deltagit visar att 32 procent av männen och 23 procent av kvinnorna ofta håller sina känslor och tankar inom sig i gräl med sin partner.

Enligt studien påverkar detta inte männen speciellt mycket men kvinnorna löper större risk för hjärtproblem, depression och ätstörningar.

"När du trycker ner kommunikationen och känslor i gräl med sin partner påverkar det dig negativt fysiologiskt. Det betyder inte att man ska kasta tallrikar på varandra", säger Elaine Eaker, epidemolog och ansvarig för studien, till New York Times, uppger Expressen.

Hon menar att det är viktigt att skapa en trygg miljö där båda parter kan uttrycka sina känslor."

Källa: SalongK.se och Expressen.se

Inga kommentarer: